LooPump האכלה מבקבוק- מאפשרת לתינוק להראות לכם בשפתו הגופנית את צרכיו משאבת חלב אם ללא שימוש בכבלים

האכלה מבקבוק- מאפשרת לתינוק להראות לכם בשפתו הגופנית את צרכיו

האכלה קשובה מבקבוק

מאפשרת לתינוק להראות לכם בשפתו הגופנית את צרכיו: מתי הוא מעוניין להאט את הקצב, לקחת הפסקה, להמשיך או לסיים לאכול. האכלה בבקבוק לאחר שאיבה מומלצת משום שמחקה הנקה ומאפשרת לתינוק שליטה על הקצב והזרימה של החלב. האכלה זו שונה מהאכלה ביניקה ישירה ומצפים ממנו לשתות בקצב קבוע ואף מעודדים לסיים את הבקבוק אפילו אחרי שהוא מפסיק. האכלה קשובה מאפשרת אכילה בכמויות מתאימות לתינוק ומונעת אי נוחות והאכלת יתר. מכיוון שהטכניקה דומה להנקה, זה יכול לסייע במיוחד לתינוקות משלבים הנקה עם בקבוק, במעבר קל יותר בין השד לבקבוק.

 

אספנו כאן מידע על אופן ההזנה הרצוי מבקבוק במטרה לסייע להאכלה נכונה ולאפשר חווית אכילה טובה לתינוק שלך.

  

דגשים להאכלה נכונה מבקבוק

-האכילו את התינוק כשהוא מתחיל להראות סימני רעב והפסיקו את ההאכלה עם הצגת סימני השובע. בכי הינו סימן מאוחר לרעב ועל כן השתדלו להאכיל את התינוק לפני שהוא בוכה. ודאו שאתם יושבים בצורה נוחה המאפשרת לכם לראות את פני התינוק ולדבר אליו בזמן ההאכלה- זה מסייע לו לחוש בטחון ואהבה. החזיקו את התינוק קרוב אליכם בתנוחה שראשו מוגבה. תמכו בראשו באופן שיוכל לנשום ולבלוע בנוחות. שימו לב: אכילה בתנוחה מוגבהת, מאפשרת לתינוק לשחרר אויר ומקלה עליו לעכל.

 

-הזמינו את התינוק לפתוח את פיו על ידי שפשוף רך ונגיעה בפיטמה על שפה העליונה. לאחר שהתינוק פתח את פיו הכניסו בעדינות את פיטמת הבקבוק לפי התינוק ושמרו שהבקבוק יהיה בתנוחה מאוזנת (במקביל לרצפה) ומעט מורם, כך שקצה הפטמה יהיה מלא בחלב אך לא הפטמה כולה, כמו בהאכלת בקבוקים מסורתית, זאת על מנת למנוע זרימה מהירה מדי של חלב. אין צורך לחשוש מכך שבחלק מהפטמה יש אוויר. חשוב לבחור בפיטמה עם זרימה איטית.

-החליפו צדדים בעת ההאכלה. השעיני את התינוק שלך פעם על זרוע ימין ופעם על זרוע שמאל. האכלה באופן זה מאפשרת גירוי של שני צדי הגוף של התינוק ושתי העיניים, ומסייע במניעת העדפה לאכילה בצד מסוים.

-התינוק ידע כמה חלב הוא צריך. אין צורך להכריח אותו לסיים את כל החלב שבבקבוק. האכלה מופרזת, שאינה מותאמת לסימנים שמראה התינוק, עלולה לגרום לו לאי נוחות (למשל: קוליק - כאב בטן) ולהאכלת יתר וגורם סיכון להשמנת יתר בעתיד.

-בסיום הארוחה החזיקו את התינוק במאונך ועסו את גבו בעדינות על מנת לאפשר לו להוציא אוויר (גרעפס). ייתכן שיוציא מעט מאד אוויר, היות שאין זה נפוץ כפי שרוב האנשים חושבים.

(המאמר לקוח מתוך אתר משרד הבריאות).

*המידע לא מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.