בזמן ההריון את עלולה לראות ולהרגיש בגופך תופעות שלא היית רגילה לראות לפני כן. זה לא אומר שזה מוזר או לא שגרתי, זה אומר שבזמן ההריון מה שאנחנו מכירות מעט משתנה. השינויים ההורמונליים בהריון הם אלו שגורמים להופעת שיער במקומות מסוימים, נשירת שיער, שינויים במרקם וגוון העור, הופעת פצעים ונקודות חן, ורידים בולטים, וסימני מתיחה.
סימני מתיחה
כ-90% מנשים יבחינו בפסי מתיחה בישבן, בבטן, ברגליים ובשדיים, חלקם יעלמו לאחר ההריון, וחלקם יישארו. בשלבים הראשונים הם ייראו בצבע סגול-אדום ובשלבים הבאים יתבהרו. ההריון בעצם גורם למתיחה של העור ויוצר קרעים מסוימים בשכבות השונות של הסיבים, שמתבטאים בסימני המתיחה ובעור רפוי.
עיסוי בשמנים, חגורת בטן רכה, שמירה על משקל סביר יעזרו לגופך לצמצם ואף למנוע את סימני המתיחה בזמן ההריון.
נשירת השיער
גם נשירת השיער היא תופעה נפוצה מאוד בהריון. במהלך ההריון ייתכן ותחווי נשירת שיער עקב שינויים הורמונליים, ולאחר הלידה תחווי נשירה מוגברת למספר חודשים, שלאחריהם הנשירה צריכה להפסיק (כשגרה), למעט מקרים חריגים כמו חוסר בויטמינים.
לאחר היוועצות בגורם מקצועיובמקרים המתאימים, טיפול מתאים כמו תוספי תזונה דוגמת אבץ, סלניום וברזל עשויים להאט את הנשירה.
שברים ושינויי צבע בציפורניים
בזמן ההריון עלולים להופיע אצלך שברים בציפורן, סדקים ושינוי צבע מסוים. למניעת התופעה המנעי ככל האפשר מיצירת גורמי נזק חיצוניים כמו חומרי ניקיון במגע ישיר לציפורן, לק בתדירות גבוהה ומכות בציפורניים
שיער בצוואר
נשים רבות מבחינות במהלך ההריון בגדילת שיער במקומות בהם השיער לא היה רגיל לגדול לפני, דוגמת הצוואר והפנים. לאחר ההריון והלידה שיער זה נושר לפי רוב, ואין מה לדאוג, אלא רק להכיר את התופעה למנוע לחץ ומתח מיותר.
פיגמנטציה
פיגמנטציה ושינוי צבע העור נפוצים גם הם, בדרך כלל בפטמות, בשומות, ובבית השחי, ולעיתים גם סביב העיניים. למניעת פיגמנטציה ככל האפשר מומלץ להשתמש בקרם הגנה ולמנוע חשיפה לשמש.
לסיכום, בהריון בגופנו יש שינויים הורמונליים שגורמים לתופעות מעט "מוזרות" ולא שגרתיות בגופנו. זוהי לא סיבה להלחץ, זה טבעי וחשוב להכיר את התופעות ולדעת מהם הגורמים המאיצים אותם.