השפעות לחץ וחרדה על הנקה ועל חלב האם

השפעות לחץ וחרדה על הנקה ועל חלב האם

"התוכן אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי"



דובר כבר המון על יתרונות חלב האם עבור הילוד, הוא מחזק את המערכת החיסונית של הילוד, מגן מפני דלקות וזיהומים, מפחית את הסיכון למחלות כרוניות, מחזק את ההתפתחות השכלית, מחזק את הקשר בינך לבין הילוד, מרגיע את הילוד ויוצר גיוון בטעם ומאפשר לילוד להתרגל לטעמים שונים. עבורך, הוא מקדם את ההחלמה מהלידה, מפחית את הסיכון למחלות שונות ואף חסכוני מאוד בכסף ובאנרגיה. נשאלת השאלה האם בתקופות לחץ וחרדה (הנפוצות מאוד בימינו ובקרב נשים לאחר לידה) יש השפעה על חלב האם? האם המצב הנפשי שלנו יכול להזיק לחלב האם?

כפי שפורסם באתר משרד הבריאות, הנה כמה דברים וטיפים שחשוב לדעת על הנקה בתקופות לחץ וחרדה.

  • אירועים לא שגרתיים שיוצרים אצלנו תחושת חרדה ולחץ עמוק, לא פוגמים בתהליך ייצור החלב, אלא יש להם השפעה זמנית על יכולת שחרור החלב. כלומר אם אנחנו לחוצות בטווח הזמן הקצר אולי נתקשה להניק ולשחרר כמות של חלב, אך תהליך ייצור החלב ככלל אינו נפגע.
  • מערכת ייצור החלב היא מערכת שמסתגלת למצב, וגם אם את לחוצה וחרדתית, תהליך ייצור החלב יימשך כל עוד תמשיכי לשאוב ולהניק. מערכת ייצור החלב מסתגלת למצב במהירות והיא תספק את צרכי התינוק גם במצבים קיצוניים.
  • בזמן לחץ וחרדה אנו חוות לפעמים יובש בפה, דופק מהיר, אזורים מסוימים בגוף קרים, ורעד, שמשתחררים לאחר מספר דקות. באופן זהה פועל רפלקס שחרור החלב, בזמן בהלה את תפסיקי לשחרר חלב, אך לזמן קצר מאוד.
  • לעיתים בזמן חרדה ולחץ אנו נוטות לאכול פחות ובאופן שאינו מאוזן, חשוב לדעת שלמרות כך ניתן להניק באופן רגיל ושגרתי.

חשוב מכל, איכות החלב אינה משתנה בעקבות חרדה, בהלה או מתח, ולכן גם בחרדה ומתח, חשוב שתקפידי על שגרת הנקה ושאיבה כמו שאת רגילה, שכן היתרונות בחלב האם ובהנקה שלך לא פגים.