הימים הראשונים לאחר הלידה- כל מה שחשוב שתדעי

הימים הראשונים לאחר הלידה- כל מה שחשוב שתדעי

כל מה שחייבים לדעת על שקיות חלב אם קריאה הימים הראשונים לאחר הלידה- כל מה שחשוב שתדעי 3 דקות הַבָּא סינדרום הלילה הלבן
"התוכן אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי"

 

למעשה, כולם מדברים על סיטואציות שונות בהיריון ובלידה, אך מעטים הדיבורים על מה שקורה מיד לאחר הלידה, בימיו הראשונים של היילוד. נהוג לחשוב שלאחר הלידה, היילוד ישן כל הזמן ואין לו דרישות, אך מחשבה זו אינה נכונה ברוב המקרים. פעמים רבות קורה שביום הראשון/ השני, היילוד מתעורר וצורח מבכי, ולמרות שיש מעטפת צמודה מהצוות הרפואי בזמן זה, יש מספר דברים שחשוב שתדעי ע"מ שתהיי רגועה בסיטואציה ותדעי כיצד להתמודד.

היום הראשון

בשעות הראשונות לאחר הלידה, בדרך כלל התינוקות מלאים באדרנלין מהלידה ועלולים לגלות עירנות מסוימות. בשעות אלה לפעמים תראי כי הצוות הרפואי מעודד הנקה מיד לאחר הלידה משום שהם עירניים. רק לאחר מכן הם נכנסים לשינה עמוקה וארוכה יותר שעשויה להמשך מספר שעות רצופות. כך, ביום הראשון תגלי כי הילוד ישן הרבה, הוא מתאושש ומחלים. במהלך הלידה הוא נחשף להורמונים שונים שהופרשו, עבר יחד איתך שעות ארוכות של צירים ולכן הוא זקוק להחלמה שמתבטאת בהתאוששות ושינה.

לאחר כל פרק זמן ממושך של שינה, יתעורר הילוד להנקה (4-6 פעמים ביממה), וכך כל פעם שילוד יתעורר חשוב להניק אותו ולתרגל יניקה, חיבור לשד ולהגביר את יצור החלב, וכמובן להזין אותו.

הימים הבאים לאחר הלידה

היום השני והשלישי לאחר הלידה בדרך כלל התינוקות יותר עירניים, ולעיתים חסרי מנוחה ורוגע. בימים אלו גם מתבטא "סינדרום הלילה הלבן" בו התינוק עירני, ומחפש את אמו ואת קרבתה, הוא רוצה להרגיש קרוב אליה, להרגיש את הדופק הפועם שלה ואף לינוק. אך אלו לעיתים לא ירגיעו אותו, ולכן חשוב לשמור על רוגע ונינוחות מצידך. אי הנוחות שלו טבעית, זו התנהגות שגרתית וצפויה וחשוב לקבל אותה בהבנה ורוגע. במידה והנקה והרגשת הדופק שלך לא מועילים והתינוק עדיין לא נינוח, נסי לתת לו למצוץ את האצבע שלך, כאשר כרית האצבע מוצמדת לחיך העליון שלו.

ביום השלישי האישה עוברת שינויים משמעותיים ואף שינוי מצב רוח שנגרמים עקב שינוי הורמונלי מסוים. בימים אלו ובימים שלאחריהם, כל התחושות שתרגישי (כגון בכי, עצב ודכדוך) הן שכיחות וצפויות לעבור תוך מספר חודשים (חודשיים- ארבעה חודשים).

אז איך עוברים את הימים הללו בצורה הגיונית ושפויה?

  • התאזרי בסבלנות, היי נינוחה ורגועה ותקבלי גם סיטואציות של חוסר רוגע. ההכלה שלך, הרוגע והשקילות יסייעו בהרגעת היילוד במידת הצורך.
  • צמצום מבקרים- יש נשים שאוהבות מבקרים רבים לאורך כל שעות היממה, אך נסי לעשות זאת במידה, לתת לעצמך את הזמן שלך ולקבל מבקרים קרובים.
  • תתכונני ללילה לבן- סינדרום הלילה הלבן היא תופעה מוכרת שבה התינוק מעט לא רגוע ולא מסופק, הוא ירצה להניק הרבה ולהיות בקרבתך, ולכן הכיני עצמך.
  • התאזרי בציוד ההגייני המתאים עבורך- כדי שתרגישי בנוח חשוב שיהיה לך מה שאת צריכה.
  • תמיכה- לעבור אירוע מרגש ומשמעותי מזה מצריך תמיכה.
  • הניקי כמה שיותר- כשהתינוק עירני הניקי אותי, כך תגבירי את יצור החלב שלך.
  • האמא יודעת! דעי שאת האם ואת יודעת באמצעות תחושותייך מה לעשות, קבלי את עצות אנשי המקצוע תוך הקשבה לאינטואיציות ולהרגשותייך, היי בטוחה בעצמך.